Israëlische luchtmacht bombardeert Syrië

De bombardementen waren een vergeldingsactie voor de dood van een Israëlische jongen in de grensstreek (archiefbeeld) ©AFP

Het Israëlische leger heeft de voorbije nacht verschillende luchtaanvallen uitgevoerd in het zuiden van Syrië. De aanvallen zouden een vergelding zijn voor de granaataanval die zondag net over grens een Israëlische jongen het leven kostte.

De luchtaanvallen werden uitgevoerd op negen stellingen van het leger op het door Syrië gecontroleerde deel van de Golan. Dat is de bergachtige grensstreek tussen Syrië en Israël.

Zondag kwam voor het eerst sinds het begin van de Syrische burgeroorlog een Israëliër om het leven bij een explosie aan de Syrische grens.

‘We tolereren dergelijke pogingen om de Israëlische soevereiniteit aan te tasten niet', reageert Peter Lerner, woordvoerder van het leger. 'We zullen er dan ook alles aan doen om ons volk te beschermen.’

In maart had het Israëlische leger al eens stellingen van het Syrische leger onder vuur genomen. Dat gebeurde toen enkele uren nadat een bom op de Golanhoogte vier Israëlische soldaten had verwond.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud