Kerry wil pauze in overleg Israël-Palestina

John Kerry tijdens een persconferentie in Addis Abeba ©REUTERS

De Verenigde Staten moeten een pauze inlassen in de vredesgesprekken tussen Israël en Palestina, vindt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Het vredesproces in het Midden-Oosten zit sinds midden april in het slop, na negen maanden van nieuwe inspanningen.

'We geloven dat een pauze het beste is dat we nu kunnen doen. We kunnen best goed onderzoeken welke mogelijkheden de komende dagen het beste zijn om het vredesproces recht te trekken', aldus Kerry donderdag tijdens een bezoek aan de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba.

Ook Barack Obama had vrijdag al aangekondigd dat het nodig is om een pauze in te lassen in de vredesonderhandelingen. Volgens de Amerikaanse president is het voor de VS momenteel bijna onmogelijk om de kloof tussen beide partijen te dichten.

Kerry bracht de voorbije maanden diverse bezoeken aan het Midden-Oosten en voerde honderden uren gesprekken met Israëlische en Palestijnse leiders. Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken zijn die gesprekken 'niet voor niets geweest en is er wel aanzienlijke vooruitgang geboekt in sommige domeinen'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud