Maandag staatsbegrafenis voor Sharon

Ariel Sharon. ©AFP

De Israëlische oud-premier en oorlogsheld Ariel Sharon is op 85-jarige leeftijd overleden. Hij krijgt maandag een staatsbegrafenis.

Maandag vindt een officiële herdenkingsplechtigheid plaats in het parlement. Diezelfde dag zal de voormalige Israëlische president Ariël Sharon om 14.00 uur (13.00 uur Belgische tijd) ook met militaire eer worden begraven op zijn gezinsranch in de Negev-woestijn. De joodse traditie schrijft voor dat de begrafenis zo snel mogelijk na het overlijden gebeurt. 

Voor de begrafenis wordt het lichaam van Sharon opgebaard in de Knesset, het Israëlische parlement. Sharon heeft altijd laten weten dat hij wilde begraven worden naast zijn vrouw Lily. Die stierf in 2000 aan kanker en is begraven op een heuvel naast zijn buitenverblijf in het zuiden van Israël.

Sharon overleed zaterdag in het Sheba Medical Center in Ramat Gan. Hij zou zijn overleden in het bijzijn van zijn familie.

Sharon lag sinds januari 2006 in een coma. De voorbije weken was zijn gezondheidstoestand er nog verder op achteruit gegaan.

Sharon was premier van 2001 tot 2006. Hij deed de reputatie die hij als militair had eer aan en schuwde harde acties ook niet tijdens zijn premierschap. Als militair en politicus was hij zowel gevierd als controversieel.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud