Advertentie
Advertentie

Minstens 235 doden bij bomaanslag op moskee in Egypte

Slachtoffers van de aanslag op de moskee in Arish, Egypte. ©EPA

De dodentol van de bomaanslag op een moskee in de Egyptische Sinaï is opgelopen tot 235.

Zeker 109 mensen raakten gewond.

De aanslag gebeurde vrijdag vlak na het middaggebed in de al-Rawdah moskee, ten westen van de stad al-Arish. Volgens getuigen werd de moskee bestormd door gewapende mannen, die eerst een explosief lieten ontploffen en daarna het vuur openden op de moskeegangers.

De Sinaï, een gebied in het noorden van het land dat grenst aan Israël en de Gazastrook, is al jaren erg onrustig. Sinds oud-president en moslimbroeder Mohamed Morsi moest opstappen, is het islamitisch geweld in de regio opgeflakkerd. Bij verschillende aanslagen op moskeëen en overheidsgebouwen kwamen al tientallen mensen om het leven. Meestal eist terreurbeweging Islamitische Staat ze op.

De Egyptische president Abdel-Fattah al-Sissi heeft vrijdag een 'fors antwoord' op de bloedige aanslag in de Sinai in het vooruitzicht gesteld. 'Wij zullen deze daad beantwoorden met brutaal geweld tegen deze terroristen', zei het Egyptische staatshoofd op de televisie. 'De strijdkrachten en de politie zullen de komende periode met alle kracht de dood van onze martelaars vergelden.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud