Advertentie

Minstens 80 doden bij luchtaanval Syrische leger

Bij een luchtaanval van het Syrische leger op een markt in Douma vielen zondag 80 doden. De stad, in handen van de rebellen, ligt al lang onder vuur van het leger van Bashar al-Assad. ©REUTERS

Bij luchtaanvallen door het Syrische leger op een markt in de door rebellen gecontroleerde stad Douma, vlakbij de hoofdstad Damascus, werden zondag minstens 80 mensen gedood. Dat melden militanten van het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

‘Het leger pleegde vier aanvallen op de soek in het centrum van Douma. Er vielen tachtig doden en 200 gewonden’, aldus de directeur van het Observatorium. ‘Na de eerste aanval hebben de mensen zich verzameld, daarop volgden nog aanvallen.’ Veel gewonden zouden er erg aan toe zijn. ‘Volgens de eerste informatie zouden de meeste slachtoffers burgers zijn.’

Douma is al twee jaar in handen van de rebellen en was al vaker het doelwit van dodelijke luchtaanvallen door het Syrische leger. Een woordvoerder van het Syrische leger zegt dat de luchtmacht de aanvallen uitvoerde op Douma en het nabijgelegen gebied Harasta, omdat daar het hoofdkantoor van de rebellengroep Islam Army is.

Sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië in 2011 kwamen al 250.000 mensen om, aldus de Verenigde Naties. De aanvallen vinden plaats uitgerekend op de dag dat het hoofd humanitaire zaken van de VN, Stephen O’Brien, Syrië voor het eerst bezoekt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud