Advertentie

Moebarak mogelijk op vrije voeten

Mubarak kan even op vrije voeten komen. - Foto: Stringer ©REUTERS

De voormalige Egyptische dictator Hosni Moebarak, begin 2011 verdreven van de macht, heeft de vrijlating verkregen in een corruptiezaak. Zijn advocaat vermoedt dat hij ook in een laatste corruptiezaak de vrijspraak kan vragen, waardoor de dictator snel op vrije voeten zou kunnen zijn.

Ten midden van de politieke chaos in Egypte na de afzetting van president Morsi begin juli, blijven de processen tegen zijn voorganger en dictator Moebarak verder lopen. Maandagochtend werd Moebarak door het strafhof van Caïro vrijgesproken in een corruptiezaak.

Volgens zijn advocaat kan Moebarak daardoor binnen de 48 uur weer op vrije voeten komen. 'We moeten alleen nog een simpele administratieve procedure doorlopen,' stelde Fareed El-Deeb aan persbureau Reuters. 'Hij zou vrij moeten zijn tegen het einde van de week.'

Andere processen

Toch betekent dat niet dat Moebarak meteen op vrije voeten zal zijn. Tegen Moebarak lopen nog verschillende andere corruptieprocessen, al heeft zijn advocaat er goede hoop op dat één daarvan ook nog deze week zal vervallen.

Moebarak werd midden vorig jaar veroordeeld tot levenslang, omdat hij bij de straatprotesten tegen zijn regime begin 2011 niet verhinderd zou hebben dat een 800-tal mensen omkwamen. Zowel het openbaar ministerie als de verdediging, gingen in hoger beroep. Ook die zaak loopt nog.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud