Netanyahu twijfelt aan vredesoverleg

Netanyahu toont zich sceptisch over het vredesoverleg. - EPA ©EPA

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zich bij de start van nieuw vredesoverleg in Jeruzalem zeer pessimistisch getoond over het verloop van die onderhandelingen met de Palestijnen. 'De twijfel groeit of de Palestijnen zich willen inzetten voor vrede,' klonk het.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry is aangekomen in Jeruzalem voor nieuwe vredesonderhandelingen tussen Israëlieten en Palestijnen. Kerry bezoekt al voor de tiende keer de gebieden, maar onder een gunstig gesternte starten de gesprekken alvast niet. 

'De twijfel groeit in Israël of de Palestijnen zich echt willen inzetten voor vrede.' zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aan de vooravond van nieuwe gesprekken. Kerry zelf zou volgens interne bronnen ook allerminst een doorbraak verwachten. 

Kaderakkoord

Het vredesoverleg begon in juli vorig jaar. Kerry zoekt naar een kaderakkoord over een aantal specifieke problemen, zoals de grenzen van Israël.

De Palestijnen willen dat de Israëlische kolonisten en militairen zich terugtrekken binnen de grenzen van voor de Zesdaagse Oorlog in 1967. Israël verzet zich daar tegen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud