Advertentie
Advertentie

Nieuw geweld in Jemen eist minstens 73 slachtoffers

©EPA

Gisteren en de voorbije nacht zijn in het zuiden van Jemen minstens 73 dodelijke slachtoffers gevallen bij de gevechten tussen voor- en tegenstanders van de president en bij de luchtaanvallen van de Arabische coalitie tegen de opstandelingen.

Zaterdag vielen alweer 52 slachtoffers, zo was te horen bij stammen en medische en militaire bronnen. De slachtoffers komen bovenop de 76 doden die vrijdag gemeld werden.

Volgens inwoners van Taëz, in het zuidwesten van Jemen, waren er heel vrijdagnacht explosies te horen in de residentiële wijken van de derde stad van het land. Bij de gevechten tussen de sjiitische Houthi-rebellen en troepen trouw aan president Abd Rabbo Mansoer Hadi, gesteund vanuit de lucht, vielen volgens hen 27 slachtoffers.

Ook in delen van de havenstad Aden weerklonk het wapengekletter. Een adjunct van de lokale gouverneur sprak van 16 personen die volgens hem gedood werden door scherpschutters van de rebellen.

Tot slot lieten negen opstandelingen het leven bij twee hinderlagen in de regio van Dhaleh, ten noorden van Aden, aldus een zegsman van troepen loyaal aan de president.

Bij gevechten in de nacht van zaterdag op zondag zijn nog eens 21 doden gevallen. Dat melden medische bronnen en de lokale autoriteiten. Tien rebellen en vier leden van een paramilitaire organisatie gelinkt aan de president zijn omgekomen in Taëz, een grote stad in het zuidwesten van Jemen. In Ataq, hoofdstad van de zuidelijke provincie Chabwa, stierven zeven Houthi's in een aanval door gewapende soennitische stammen. Nog in die provincie zou een Amerikaanse drone drie vermoedelijke leden van al-Qaida hebben gedood. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud