'Saoedi's betaalden bloedgeld aan kinderen Khashoggi'

De zoon van Jamal Khashoggi ontmoet de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman na de moord op zijn vader. ©REUTERS

De twee zonen en twee dochters van de vermoorde journalist Jamal Khashoggi zouden in ruil geen publieke uitlatingen meer mogen doen over de dood van hun vader.

De kinderen van de vermoorde Saoedische journalist Jamal Khashoggi (59), twee zonen en twee dochters, hebben volgens de Amerikaanse krant The Washington Post van de Saoedische overheid dure huizen en grote geldsommen gekregen als compensatie voor het verlies van hun vader.

De krant baseert zich op huidige en vroegere Saoedische regeringsvertegenwoordigers en de omgeving van de familie van Khashoggi. Volgens The Washington Post kregen de kinderen voor miljoenen dollars bloedgeld.

De bedoeling is dat ze geen publieke uitlatingen meer doen over de dood van hun vader. De criticus van het Saoedische regime werd een halfjaar geleden in het Saoedische consulaat in Istanboel vermoord, in alle waarschijnlijkheid in opdracht van de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman. Saoedi-Arabië begon een proces tegen elf leden van het moordcommando. 

De Saoedi's ontkennen dat ze Khashoggi's kinderen het zwijgen willen opleggen. Een hooggeplaatste functionaris beklemtoonde dat het een Saoedische traditie is om slachtoffers van gewelddadige misdaden of natuurrampen financieel te ondersteunen. 'Zo'n steun is een deel van onze cultuur. Meer moet je er niet achter zoeken', zei hij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud