Advertentie
Advertentie

Saoedische Apple-miljardair vrijgelaten

Prins Alwaleed bin Talal in de suite van het Ritz-Carlton in Riyad waar hij sinds begin december werd vastgehouden. ©REUTERS

De Saoedische prins Alwaleed bin Talal is vrijgelaten uit het Ritz-Carlton-hotel waar hij twee maanden werd vastgehouden in het kader van een corruptieonderzoek.

Ruim twee maanden geleden werd Saoedi-Arabië opgeschrikt door een ongeziene zuiveringsoperatie, in gang gezet door de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman. Elf prinsen, vier zittende ministers en tientallen oud-ministers werden opgepakt in het kader van een corruptieonderzoek.

De 32-jarige kroonprins bin Salman is de sterke man in Saoedi-Arabië. Het ziet ernaar uit dat de kroonprins elke interne tegenstem weg wil hebben voor zijn 81-jarige vader koning Salman officieel de macht aan hem overdraagt.

Een van de gearresteerden was bin Talal, de neef van koning Salman en met een geschat vermogen van 19 miljard dollar een van de rijksten op aarde. Via zijn investeringsvehikel heeft hij participaties in Citigroup, Twitter, Apple, Accor Group, Euro Disney. In eigen land steekt de prins onder meer geld in het Saoedische petrochemische concern Tasnee en een bouwproject om 's werelds hoogste toren te bouwen in de havenstad Jeddah.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud