Advertentie

Saudische koning wil president Obama niet ontmoeten

Koning Salman van Saudi-Arabië. ©AFP

Saudi-Arabië liet zondag weten dat koning Salman deze week geen ontmoeting zal hebben met president Obama en ook niet zal deelnemen aan een ontmoeting in Camp David, zo schrijft The New York Times. De nieuwe monarch van het olierijke land is nog steeds boos over de betere relaties tussen de VS en Iran.

Vrijdag nog zei het Witte Huis dat koning Salman op bezoek zou komen om over een hele reeks kwesties te spreken. Zondag liet het Saoedische persbureau volgens The New York Times echter weten dat de koning zich laat vertegenwoordigen door kroonprins Mohammed bin Nayef, de Saudische minister van Binnenlandse Zaken. 

Saudi-Arabië is ontevreden over de betere verhouding van de Verenigde Staten met aartsvijand Iran. Ook zijn kritische opmerkingen van de Amerikaanse president negatief onthaald. Obama had in een interview met The New York Times gezegd dat bondgenoten zoals Saudi-Arabië ongerust zouden moeten zijn over interne bedreigingen zoals vervreemde bevolkingsgroepen, ondertewerkgestelde jongeren, destructieve ideologieën en het geloof dat er geen geëigende politieke kanalen zijn om onvrede te uiten. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud