Scherpe veroordeling van aanval op VN-school in Gaza

Bij de Israëlische aanvallen werd woensdag ook een moskee in Gaza-Stad getroffen ©AFP

Voor secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties (VN) is de Israëlische aanval van woensdag op een VN-school in het noorden van de Gaza-strook 'niet te rechtvaardigen'. Ook de Verenigde Staten veroordeelden de aanval.

Bij het bombardement kwamen zestien Palestijnse vluchtelingen om het leven. Ban Ki-moon spreekt van een 'afkeurenswaardige aanval'. 'Dit is niet te rechtvaardigen, de verantwoordelijken moeten aangeduid worden en er moet gerechtigheid komen', zei de VN-secretaris-generaal tijdens een bezoek aan Costa Rica.

Net als het hoofd van de UNRWA, de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen, benadrukte Ban Ki-moon dat het Israëlische leger tot zeventien keer toe op de hoogte werd gesteld van de precieze locatie van de school en van het feit dat er duizenden vluchtelingen zaten.

Ook het Witte Huis 'veroordeelde' de aanval op de school van UNRWA waarbij 'onschuldige Palestijnen' en VN-medewerkers gedood werden. Washington is een traditionele bondgenoot van Israël. De VS betreuren dat 'duizenden Palestijnen' die door het Israëlische leger opgeroepen worden hun huizen te verlaten, niet veilig zijn in de schuiloorden van de VN.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud