Spanningen tussen Palestijnen en Israëlische agenten in Jeruzalem

©AFP

Aan de Al Aqsa-moskee in Jeruzalem raakten Palestijnse jongeren vrijdagavond slaags met Israëlische agenten. De mogelijke huisuitzetting van Palestijnse families ligt aan de basis van de rellen.

In Jeruzalem lopen de spanningen al enkele dagen hoog op rond de mogelijke huisuitzetting van vier Palestijnse families. Die zouden plaats moeten maken voor Joodse kolonisten.

Op de laatste vrijdag van de ramadan troepten duizenden Palestijnse jongeren samen aan de Al Aqsa-moskee om hun ongenoegen te uiten over de situatie. Na het vrijdaggebed raakten de demonstranten slaags met honderden Israëlische agenten.

Waterkanon

De politie zette het waterkanon, traangas en flitsgranaten in om de Palestijnen uit elkaar te drijven. Bij de confrontatie raakten zeker 53 Palestijnen en zes Israëlische agenten gewond.

Alle partijen moeten de kalmte bewaren en zich verantwoord gedragen om de situatie te de-escaleren en gewelddadige confrontaties te vermijden.
Verenigde Staten

De internationale gemeenschap reageert bezorgd op de escalerende situatie in Jeruzalem. De Verenigde Naties riepen Israël al op af te zien van de huisuitzettingen. 'Als die uitgevoerd worden, schendt Israël zijn verplichtingen onder het internationaal recht', klonk het.

Ook de Verenigde Staten lieten weten 'erg bezorgd te zijn over de oplopende spanningen in Jeruzalem'. 'Alle partijen moeten de kalmte bewaren en zich verantwoord gedragen om de situatie te de-escaleren en gewelddadige confrontaties te vermijden', luidde het in Washington.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud