Advertentie
Advertentie

Stammengeweld kost tientallen Egyptenaren het leven

Gevechten tussen rivaliserende stammen in Aswan in het zuiden van Egypte hebben dit weekeinde zeker 25 mensen het leven gekost. Zaterdag vielen 23 doden bij schotenwisselingen in de straten van de Egyptische stad. Zondagochtend kwamen twee mensen om bij een schietpartij bij het plaatselijke ziekenhuis en het mortuarium, meldt Al-Jazeera.

De gewelddadigheden zijn ontstaan nadat studenten van de twee stammen, een Nubische stam en een clan genaamd Beni Helal, vrijdagavond muren van een school hadden beklad met beledigende beelden of teksten.

De autoriteiten stuurden veiligheidstroepen naar de stad om verder geweld tegen te gaan. Voordat de politie arriveerde, kwam het zondag tot de nieuwe confrontaties. Boze leden van Beni Helal zouden huizen van Nubiërs in as hebben gelegd toen ze hun overleden familieleden kwamen ophalen voor hun uitvaart.

In het gebied vliegen stammen elkaar geregeld in de haren. De gouverneur besloot dat 17 scholen in de regio zondag, de eerste schooldag van de week, dicht bleven. Verder is er in het deel van de stad waar de incidenten zijn een avondklok van kracht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud