Syrië-Turkije lijkt steeds meer op oorlog

Het Turkse leger heeft zaterdag opnieuw geschoten richting Syrië, nadat een obus vanuit Syrië vlakbij het Turkse dorpje Güveççi was beland. Daarbij vielen geen slachtoffers, zo meldt het Turkse agentschap Anatolie.

Voor de vierde dag op rij gebruiken Turkije en Syrië elkaars grondgebied als schietterrein. Sinds een ernstig incident in Akçakale woensdag het leven kostte aan vijf Turkse burgers in een grensdorp, reageert Turkije systematisch met artillerievuur op Syrische schoten.

Donderdag zette het Turkse parlement het licht op groen om indien nodig militaire operaties te ondernemen tegen Syrië. Op dezelfde dag veroordeelde de VN-Veiligheidsraad de Syrische schoten op Turkije. De buurlanden werden tot terughoudendheid aangemaand.

De Syrische obus kwam zaterdag terecht in landelijk gebied, bij de Turkse grensplaats Güvecci. Volgens de Turkse staatstelevisie reageerde de Turkse strijdkrachten vrijwel direct met artillerievuur. "We hebben geen belang bij een oorlog, maar we zijn er ook niet ver van verwijderd'', dreigde de Turkse premier Erdogan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud