Syriërs kiezen nieuw parlement

De Syrische president Bashar al-Assad en zijn vrouw Asma brengen hun stem uit in de parlementsverkiezingen. ©via REUTERS

Zowat 1.656 kandidaten, onder wie 200 vrouwen, komen op voor de verdeling van 250 zetels.

De meeste kandidaten behoren tot de regerende Ba'ath-partij en aanverwante groepen. Wellicht halen ze de meerderheid van de zetels binnen. De uitslag van de verkiezingen wordt dinsdag verwacht.

Het gaat om de derde parlementsverkiezing in Syrië sinds in 2011 de pro-democratische opstand tegen president Bashar al-Assad uitbrak. De stembusgang werd sinds april twee keer uitgesteld wegens de coronapandemie.

Sancties

Syrische staatsmedia toonden zondag beelden van kiezers die hun stem uitbrachten in een van de 7.277 stembureaus in het land. De stembureaus blijven gedurende twaalf uur open in de gebieden die door de regering gecontroleerd worden. Er kan ook gestemd worden in gebieden waarover de regering slechts gedeeltelijk controle heeft, zoals Idlib in het noordwesten en Raqqa in het noorden.

7.277
stembureaus
De Syriërs kiezen zondag een nieuw parlement. Ze kunnen hun stem uitbrengen in een van de ruim 7.000 stembureaus.

Het Koerdische bestuur van een regio in het noorden van Syrië zei zaterdag dat het de verkiezingen zou verhinderen in de gebieden die het in handen heeft.

De verkiezingen komen ruim een maand nadat de Verenigde Staten nieuwe sancties hebben opgelegd tegen sleutelfiguren van het Syrische bewind, en midden in een economische crisis.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud