Advertentie
Advertentie

Syrische vluchtelingen overspoelen Irak

Syrisch vluchtelingenkamp. - Foto: Mandel Ngan ©AFP

Volgens de Verenigde Naties neemt het aantal vluchtelingen dat de afgelopen dagen van Syrië naar Irak ging enorme proporties aan. Een nieuw gebouwde brug aan de grens heeft de vluchtelingenstroom doen versnellen.

Irak wordt overspoeld door Syriërs die het geweld in eigen land willen ontvluchten. Dat was de boodschap van Adrian Edwards, woordvoerder van het Hoog Commissariaat van de Vluchtelingen van de Verenigde Naties. Een nieuw pontonbrug over de Tigris zou een nooit geziene stroom van vluchtelingen op gang hebben gebracht. 

Donderdag zouden er in totaal al zo'n 6.000 mensen de grens hebben overgestoken, voornamelijk families uit Aleppo, Hassakeh en nog enkele andere conflictgebieden. Volgens de VN zouden er nu al in totaal zo'n 150.000 Syriërs in Irak geregistreerd staan. 

De grens tussen Syrië en Irak was lange tijd grotendeels gesloten door de Koerdische autonome regering, die het gebied controleert. De nieuwe pontonbrug zorgt dat de Syrische koerden massaal naar Irak trekken. De vluchtelingenstroom lijkt zo weer aan te knopen met het tempo van eerder dit jaar, toen dagelijks 5.000 à 8.000 vluchtelingen elke dag de grens overstaken. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud