Advertentie
Advertentie

Tienduizenden betogers op straat in Beiroet

©REUTERS

Tienduizenden Libanezen hebben zaterdag in de hoofdstad Beiroet opnieuw betoogd tegen de regering, die volgens de manifestanten corrupt en onbekwaam is. Het gaat om de grootste betoging die ooit door de middenveldorganisaties in het land georganiseerd werd.

'We kunnen het aantal manifestanten nog niet inschatten, maar het zijn er zeker meer dan we gehoopt hadden', zegt Lucien Bourjeily, een van de organisatoren. Een andere organisator, Assaad Thebian, heeft het over 50.000 mensen. Heel wat actievoerders, die zich aan het Martelarenplein in Beiroet verzameld hadden, zwaaiden met Libanese vlaggen. Anderen droegen een wit t-shirt met het opschrift 'U stinkt'. Daarmee wordt verwezen naar de burgerbeweging die aan de basis lag van het protest.

De acties in Libanon ontstonden uit protest tegen de enorme afvalberg die het normale leven in Beiroet zo goed als onmogelijk maakte. De betogers kanten zich intussen ook tegen de aanhoudende corruptie, de slecht functionerende overheid en de manke elektriciteits- en watervoorzieningen in het land.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud