Trump: 'Iran zal zware prijs betalen'

©REUTERS

De Verenigde Staten gaan 750 extra soldaten naar Irak sturen, nadat de Amerikaanse ambassade in Bagdad dinsdag bestormd werd. Trump ziet in de aanval een georkestreerde actie van Iran.

'De inzet (van de soldaten) is een gepaste maatregel die we nemen als een reactie op het verhoogde dreigingsniveau tegen Amerikaans personeel en faciliteiten, zoals we vandaag in Bagdad hebben gezien', verklaart de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper in een mededeling. 'De Verenigde Staten zullen onze mensen en onze belangen overal ter wereld beschermen.'

Honderden manifestanten hebben dinsdag de Amerikaanse ambassade bestormd. Ze reageerden daarmee op de dodelijke luchtaanvallen die de VS hadden uitgevoerd op de door Iran gesteunde groep Kataib Hezbollah, een sjiitische militie die verantwoordelijk zou zijn voor een aanval waarbij een Amerikaan om het leven kwam.

De Amerikaanse president Trump ziet in de bestorming een 'georkestreerde aanval' van Iran. Iran zal een 'zware prijs' betalen, liet Trump weten. 'Iran zal volledig verantwoordelijk gesteld worden voor slachtoffers of schade aan onze faciliteiten. Ze zullen een zware prijs betalen! Dit is geen waarschuwing, het is een bedreiging. Gelukkig Nieuwjaar", aldus Trump. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud