Turkije haalt Syrisch gevechtsvliegtuig neer

(Foto: AFP) ©AFP

De Turkse luchtafweer heeft in het grensgebied met Syrië een Syrisch jachtvliegtuig neergehaald. Dat heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan bevestigd. Volgens de premier schond het vliegtuig het Turkse luchtruim. Syrië spreekt van een 'overduidelijke agressie'.

Volgens Turkije werd het vliegtuig neergehaald ten westen van de noordwestelijke Syrische grensstad Kasab, in de provincie Latakia. 'Onze reactie zal fors zijn als jullie ons luchtruim schenden', waarschuwde Erdogan opnieuw op een verkiezingsmeeting. De premier feliciteerde de luchtmacht voor het neerhalen van het toestel.

Syrië ziet het anders. 'Met een overduidelijke daad van agressie die de betrokkenheid van Erdogan bewijst bij de steun aan terroristische groeperingen, heeft de Turkse luchtafweer een Syrisch militair vliegtuig neergehaald dat terreurgroepen achternazat binnen het Syrische territorium in Kasab.'

Het Syrische observatorium voor de mensenrechten meldde eerder dat het vliegtuig werd neergehaald terwijl het Syrische rebellen bombardeerde die probeerden een grenspost in het noordwesten van Syrië te veroveren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud