Advertentie
Advertentie

Turkse president Erdogan geeft in Hasselt Turken stemadvies

De Turkse president Erdogan in Hasselt. ©BELGA

Voor een uitgelaten menigte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zondagavond een toespraak gehouden in de Ethias Arena in Hasselt. Hij had het vooral over de verwezenlijkingen van de regering en vroeg de Turken in ons land om hierover na te denken als ze gaan stemmen voor een nieuw Turks parlement.

De naam van regeringspartij AKP sprak hij evenwel niet uit.

Erdogan is als voormalig regeringsleider en huidig president van Turkije razend populair. Het duurde dan ook amper enkele uren vooraleer alle tickets voor zijn toespraak in Hasselt de deur uit waren. Een aantal mensen moest ontgoocheld op de parking blijven wachten.

Erdogan werd als een ware popster onthaald door zo'n 15.000 aanhangers. In zijn toespraak, die iets langer dan een uur duurde, blikte hij eerst terug op de verwezenlijkingen van de huidige regering. Hij vond dat de huidige bewindsploeg 'goed bezig' is en zei dat de mensen hieraan mogen denken als ze hun stem voor de parlementsverkiezingen uitbrengen.

Ook de toekomstige projecten, zoals de bouw van de grootste luchthaven van Europa in Istanbul, waren statements pro-regering. Erdogan slaagde er echter in om niet 1 keer de naam van het AKP te noemen, de partij die hij zelf heeft opgericht, en al vele jaren de plak zwaait in Turkije.

Voor de Turken in Europa had Erdogan enkele duidelijke boodschappen meegebracht. Hij wees hen op het belang om de lokale taal te leren en zich aan te passen. Voorts zei hij dat ze hun moedertaal en eigen cultuur niet mogen vergeten.

De president kreeg het publiek duidelijk op zijn hand en kreeg een minutenlange ovatie. Bij zijn vertrek hadden vele Turken langs de weg postgevat om hem te begroeten. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud