Zaterdag al drie doden na mesaanvallen tegen Israëliers

Een Palestijnse vrouw is zaterdag gedood nadat ze in de Oude stad van Hebron, op de Westelijke Jordaanoever, had geprobeerd om een Israëlische soldaat neer te steken. Eerder op de dag werd elders in Hebron al een 18-jarige Palestijn gedood. Ook in Jeruzalem kwam een Palestijn om die een Israëlier probeerde neer te steken.

De vrouw in Hebron kwam naar een grenspost bemand door het Israëlische leger in de Joodse enclave. Ze probeerde een van de soldaten neer te steken, en verwondde hem licht aan de hand. De soldaat heeft daarop de vrouw doodgeschoten, aldus een woordvoerder van de politie in een communiqué.

Al enkele weken loopt de spanning hoop op in Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever. Sinds 6 oktober zijn er al een twintigtal steekpartijen geweest. Voornaamste reden voor de onrust is de Palestijnse vrees dat Israël de status quo die al decennia geldt rond de al-Aqsamoskee wil wijzigen. Israël heeft die berichten al meermaals ontkend. Intussen zijn het geweld en de betogingen over de toegang tot de site verspreid naar de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud