Australië zet 3.000 reservisten in tegen bosbranden

Bosbranden bereiken het stadje Mallacoota in Australië. ©@BRENDANH_AU

De hevige bosbranden zorgen in Australië voor unieke weersverschijnselen zoals vuurtornado's en onweersbuien zonder neerslag. Er zijn opnieuw twee mensen om het leven gekomen door de branden. Australië zet 3.000 reservisten in om het vuur te bestrijden.

De weersomstandigheden in het zuidoosten van Australië zijn ongekend. De harde wind in combinatie met temperaturen tot 48,9 graden en een aanhoudende droogte veroorzaken al maanden natuurbranden die grote schade aanrichten.

'Het lijkt erop dat door de enorme hitte lokale weersystemen worden ontwikkeld', meldt RFS, de meteorologische dienst van de staat New South Wales. De RFS waarschuwt bewoners in het gebied om waakzaam te zijn en maatregelen te treffen om zo snel mogelijk te kunnen evacueren, mocht dat nodig zijn.

De regering van de Australische premier Scott Morrison heeft zaterdag 3000 reservisten opgeroepen om mee te helpen bij de bestrijding van de bosbranden. Het is de grootste inzet van reservisten in de Australische geschiedenis. Volgens defensieminister Linda Reynolds is het de eerste keer dat reservisten verplicht ingezet worden.

Dit weekend kwamen opnieuw twee mensen om het leven in een bosbrand op Kangarooo Island, een populaire toeristische bestemming in Zuid-Australië. Het officiële dodental van de branden die het land al maanden teisteren, is daarmee opgelopen tot 23. Zeker 5 miljoen hectare natuur is door het vuur verwoest.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud