Melbourne moet zes weken in lockdown

Melbourne moest onlangs al negen woontorens in quarantaine plaatsen, door een uitbraak van Covid-19. ©EPA

Een opstoot in het aantal besmettingen met het coronavirus noopt de Australische miljoenenstad Melbourne tot de drastische maatregel.

De Australische stad Melbourne gaat opnieuw voor zes weken in lockdown. Dat heeft de premier van de deelstaat Victoria, Daniel Andrews, aangekondigd.

De maatregel komt er nadat in de stad een recordaantal van 191 nieuwe besmettingen met het coronavirus werd vastgesteld. 'Het is duidelijk dat we aan de vooravond staan van een tweede golf - en we kunnen niet toestaan dat dit virus onze gemeenschappen uit elkaar rukt', aldus de premier.

'Dit zijn onhoudbare cijfers (…). Het is simpelweg onmogelijk om aan dit ritme voldoende personeel in te zetten voor contactopsporing en in genoeg middelen te voorzien (…) zonder noemenswaardige maatregelen te treffen', zei Andrews. 'Als we deze stap niet nemen, dan zal het niet blijven bij enkele honderden gevallen per dag, het zullen er veel meer zijn en het zal helemaal uit de hand lopen', vervolgde hij.

De lockdown gaat woensdag om middernacht in. Vanaf dan moeten onder andere handelszaken zoals restaurants en cafés, bioscopen, schoonheidssalons maar ook sportzalen, zwembaden, speeltuinen en kampeerterreinen opnieuw de deuren sluiten.

Voor de tweede keer sinds de pandemie zullen de meer dan 5 miljoen inwoners ook alleen hun woningen mogen verlaten om inkopen te gaan doen, te gaan werken of studeren, te sporten of om zorgredenen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud