Advertentie
Advertentie

Noodtoestand om bosbranden rond Sydney

sydney ©REUTERS

De zware bosbranden in het zuidoosten van Australië woeden onverminderd voort. De noodtoestand werd uitgeroepen.

Barry O'Farrell, minister-president van de deelstaat Nieuw Zuid-Wales heeft zondag de noodtoestand uitgeroepen in de regio. De komende maand hebben de hulpdiensten daardoor meer mogelijkheden om mensen gedwongen te evacueren en de vernietigende bosbranden rondom Sydney onder controle te krijgen.

De Blue Mountains en buitenwijken in het westen van Sydney dreigen de komende dagen in vlammen op te gaan, omdat het weer heter en droger is dan verwacht, zei een brandweerwoordvoerder zondag tegen de Sydney Morning Herald. Al meer dan 200 huizen zijn volgens officiële cijfers door het vuur verwoest.

Lagere temperaturen en een afnemende wind maakten het werk voor de brandweermannen zondag makkelijker. De weersvoorspellingen kondigen evenwel warmere temperaturen en stevigere winden aan.

Indien de voorspellingen kloppen, bestaat het risico dat de komende weken nog meer schade wordt aangericht, aldus de minister-president van de deelstaat Nieuw Zuid-Wales, Barry O'Farrell. Een vertegenwoordiger van de brandweer sprak zelfs van 'erbarmelijke omstandigheden' voor de komende dagen.

Intussen is extra mankracht ingezet in de omgeving van Sydney. De branden strekken zich uit over een oppervlakte van meer dan 100.000 hectare.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud