Advertentie

Politie maakt einde aan gijzeling in Sydney

©AFP

In een chocolaterie in het centrum van Sydney heeft de politie een einde gemaakt aan een gijzeling waarbij een gewapende man een 20-tal mensen gijzelt. Agenten bestormden het café met geweervuur en verdovingsgranaten. Er is sprake van 2 doden, waaronder de gijzelnemer zelf, en 3 zwaargewonden.

De gijzeling begon maandagochtend rond 10 uur plaatselijke tijd in het Lindt Chocolat Cafe aan de normaal gezien erg drukke Martin Place, in het hart van de zakenwijk van Sydney. In het café was een islamitische vlag te zien. Het gaat om een sjahada-vlag, een zwarte vlag met daarop in Arabische, witte letters een islamitische geloofsbelijdenis. De vlag wordt door Australische media gelinkt aan Islamitische terreurgroepen, maar daar wilde de politie iets over zeggen.

 

Raw Video: Police storm Sydney cafe http://t.co/G5x5U8hGBw pic.twitter.com/oVRJXI2xVu— Bloomberg Business (@business) December 15, 2014

 

De gijzelnemer was een 50-jarige Iraniër, Man Haron Monis. De man was al beschuldigd van medeplichtigheid aan een moord, en had al meer dan 50 klachten voor ongepast gedrag en seksuele aanrandingen achter zijn naam staan. De zelfverklaarde schriftgeleerde was op borgtocht vrij.

Enkele nieuwszenders toonden beelden van de vermoedelijke gijzelnemer, een man van middelbare leeftijd met een korte grijze baard en een zwarte bandana op het hoofd. Getuigen zagen hem met een zak en een geweer het café binnenstappen.

Australië verhoogde in september het dreigingsniveau voor een terreuraanslag naar het hoogste niveau. Het land is actief in de strijd tegen IS in Irak.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud