Advertentie

Biden versus Trump: 'Geen bewijs voor verkiezingsfraude'

©EPA

Zestien Amerikaanse assistent-openbaar aanklagers hebben minister van Justitie William Barr gevraagd zijn opdracht tot onderzoek naar verkiezingsfraude in te trekken, meldt The Washington Post.

De aanklagers schrijven in een brief aan de minister van Justitie, die de krant The Washington Post heeft ingezien, dat er in hun districten geen bewijs is van verkiezingsfraude bij de verkiezingen van 3 november.

De federale aanklagers kregen eerder deze week de opdracht van Barr om onderzoeken in te stellen naar de door president Donald Trump gesuggereerde stembusfraude door de Democraten. In de brief met instructies aan de aanklagers had Barr het over 'substantiële beschuldigingen van onregelmatigheden bij het stemmen en het tellen'. Barr riep de federale aanklagers echter ook op om niet achter al te 'onrealistische of vergezochte' beweringen aan te gaan.

Minister van Justitie William Barr is er meermaals van beschuldigd het ministerie te misbruiken voor het beschermen van de politieke en persoonlijke belangen van president Trump.

Sinds de verkiezingen hebben president Donald Trump en sommige Republikeinen herhaaldelijk beweerd dat de Democraten fraude hebben gepleegd, zonder daarvoor enig bewijs te leveren. Trump heeft aangekondigd dat hij de verkiezingsuitslag langs juridische weg wil aanvechten.

Corona

Hoewel na het tellen van de stemmen in alle Amerikaanse staten de beslissing is gevallen in het voordeel van Joe Biden, weigert Trump zijn verlies te erkennen en ligt de president dwars bij de informatieverschaffing aan zijn opvolger die bij de machtsoverdracht gebruikelijk is.
Biden heeft zaterdag opnieuw geklaagd over dat gebrek aan medewerking en waarschuwt voor de negatieve gevolgen, met name voor de volksgezondheid in verband met de coronacrisis. Vrijwel dagelijks worden nieuwe records gebroken in het aantal nieuwe besmettingen en het aantal doden.

244.000
Aantal coronadoden in de verenigde staten

'Ik ben gealarmeerd door de toename van gerapporteerde COVID-19-infecties, ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Deze crisis vraagt om een robuuste en onmiddellijke federale reactie die helaas ontbreekt. Ik ben weliswaar tot president gekozen, maar zal pas volgend jaar president worden. COVID-19 respecteert geen data op de kalender, het versnelt nu. De huidige regering moet nu dringend actie ondernemen', aldus Biden.

Volgens gegevens van het Johns Hopkins-ziekenhuis zijn in de Verenigde Staten ruim 244.000 mensen aan de gevolgen van COVID-19 overleden en hebben 10,75 miljoen Amerikanen het coronavirus opgelopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud