'Sarkozy heeft kans op terugkeer gemist'

©AFP

De terugkeer van voormalig Frans president Nicolas Sarkozy is mislukt. Dat vinden 75 procent van de Fransen in een opiniepeiling door de krant Le Parisien, die zaterdag werd gepubliceerd.

Het beleid van de huidige socialistische president François Hollande is alles behalve populair bij de Fransen. Toch staan de Fransen blijkbaar niet te springen op de terugkeer van zijn voorganger Nicolas Sarkozy.

Drie vierden van de Fransen, ondervraagd door het onderzoeksbureau Odaxa in opdracht van Le Parisien, zien dat niet zitten. Ook bij de symphatisanten van de rechterzijde is de meerderheid (57 procent) tegen. En zelfs 48 procent van de sympathisanten van UMP, de partij van Sarkozy, hebben hun twijfels.

Slechts 22 procent vindt dat Sarkozy interessante voorstellen heeft geformuleerd die een antwoord kunnen bieden op de problemen waarmee Frankrijk vandaag wordt geconfronteerd.

Sinds Sarkozy zijn plannen voor een politieke rentree heeft bekend gemaakt zijn er ook grote spanningen binnen zijn eigen partij ontstaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud