Agent opgepakt die op nek zwarte arrestant knielde

De dood van de zwarte arrestant George Floyd veroorzaakt heel wat ophef in de VS. ©AFP

Justitie in het Amerikaanse Hennepin County in Minnesota beschuldigt Derek Chauvin, die al was ontslagen, van moord en doodslag.

In de Verenigde Staten blijft de dood van een zwarte arrestant begin deze week de gemoederen beroeren. George Floyd overleed nadat vier blanke agenten excessief geweld gebruikt hadden bij zijn arrestatie.

Op videobeelden is te zien dat een van de agenten, Derek Chauvin, minutenlang knielt op de nek van Floyd, die geboeid op de grond ligt en naar adem hapt. De zaak wekte veel verontwaardiging en leidt al dagen tot protesten.

Moord en doodslag

De burgemeester van Minneapolis ontsloeg vrijwel meteen de vier agenten die zich schuldig maakten aan het gebruik van excessief geweld bij de arrestatie van Floyd. De federale politiedienst FBI opende ook een onderzoek.

Dat resulteerde vrijdag in de arrestatie van Derek Chauvin. Hij wordt beschuldigd van moord en doodslag. Justitie in het Amerikaanse Hennepin County in Minnesota zegt dat ook nog een onderzoek loopt naar de drie andere agenten die betrokken waren bij de aanhouding van de 46-jarige verdachte. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud