Amerikaanse jobmotor schakelt versnelling hoger

In de VS creëert de private sector 176.000 nieuwe jobs. ©Bloomberg

Volgens de loonstrookjesverwerker ADP kwamen in juli 163.000 nieuwe banen bij in de Amerikaanse private sector. Daarmee loopt de jobcreatie in de VS vlotter dan verwacht. De voorspellingen lagen op 120.000 nieuwe jobs.

In afwachting van het officiële banenrapport vrijdag geeft de loonadministratiespecialist Automatic Data Processing (ADP) cijfers vrij die de evolutie van de jobcreatie in de VS moeten aantonen. Volgens de ADP-cijfers zijn er in juli 163.000 nieuwe banen gecreëerd in de Amerikaanse private sector.

Daarmee komt voor de tweede dag op rij positief macro-economisch nieuws van over de plas gewaaid. Uit de Case-Shiller Index bleek dinsdag dat de Amerikaanse huizenprijzen voor de vierde maand op rij gestegen zijn. Daardoor kon na zes jaar zowaar het (begin van het) einde van de Amerikaanse vastgoedcrisis afgekondigd worden. Ook het vertrouwen van de Amerikaanse consument bleek de voorbije maand toegenomen te zijn.

Toch moeten de ADP-cijfers met enige omzichtigheid behandeld worden. ADP claimt via zijn toegang tot de loondata van 14 miljoen Amerikanen een accurate prognose van het officiële banenrapport te kunnen maken, maar in het verleden is al gebleken dat het soms de bal misslaat. Ook de ADP-cijfers voor de maand juni werden naderhand nog bijgesteld.

Op officiële bevestiging is het dus nog wachten tot vrijdag, maar de Amerikaanse economie vertoont steeds meer tekenen van herstel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud