Amerikaanse regering onderzoekt 'partijdigheid' internetgiganten

Volgens de Amerikaanse president Donald Trump bevoordelen internetbedrijven zoals Google 'fake nieuwsmedia' die negatieve verhalen over hem publiceren. ©AFP

De Amerikaanse regering gaat de geruchten over de vooringenomenheid van de internetgiganten onderzoeken, met name dat ze progressieve ideeën voorrang geven op conservatieve opinies.

Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie woensdag aangekondigd na afloop van een hoorzitting met de toplui van Twitter en Facebook in een Senaatscommissie.

Minister van Justitie Jeff Sessions zal voor het einde van de maand dat 'onderwerp van toenemende bezorgdheid' met een aantal federale procureurs bespreken, meldde het ministerie in een persbericht.

De hoorzitting ging voornamelijk over de beïnvloeding van de sociale media vanuit het buitenland.

De Amerikaanse president Donald Trump viel vorige week nog de internetgigant Google aan. 'Zoekresultaten naar 'Trump News' laten enkel de meningen/verslaggeving van Fake News Media zien. Met andere woorden: ze hebben ze gemanipuleerd', klonk het op Twitter. 'Ze controleren wat we wel en niet kunnen zien. Dit is een ernstige situatie. Dit wordt aangepakt', voegde Trump nog toe.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect