Apple-CEO scherp voor discriminerende wetgeving

Apple-topman Tim Cook is bezorgd over de golf van discriminerende wetgeving die op til is in tal van Amerikaanse staten. ©AFP

In een vlammend opiniestuk in de Amerikaanse krant The Washington Post uit Apple-ceo Tim Cook zijn grote bezorgdheid over discriminerende anti-homowetgeving in tal van Amerikaanse staten. 'Van North Carolina tot Nevada zullen deze wetten de economische groei pijn doen.'

'Er gebeurt iets zeer gevaarlijks in verschillende staten in dit land.' Met die alarmerende boodschap begint Apple-ceo Tim Cook zijn opiniestuk over op til staande discriminerende wetgeving over heel Amerika.

Cook, die in oktober vorig jaar uit de kast kwam als homo, stelt onder andere de kersverse 'Religious Freedom Restoration Act' van de staat Indiana aan de kaak. Die wet maakt het bedrijven mogelijk om homo's en lesbiennes, maar ook andere minderheden waar ze niet tuk op zijn, te weren onder het mom van godsdienstige vrijheid.

Texas

Maar Tim Cook ziet lang niet alleen in Indiana discriminerende wetgeving opduiken. Hij verwijst in zijn opiniestuk ook naar op til staande wetgeving in Texas, waar ambtenaren hun salaris en pensioen zouden verliezen wanneer ze homokoppels officiële huwelijksdocumenten zouden uitreiken.

'In totaal worden er bijna 100 wetten ontworpen die discriminatie in de wetgeving vastleggen. Ze hebben het potentieel om decennia van vooruitgang richting grotere gelijkheid ongedaan te maken.' Marc Benioff, de ceo van Salesforce.com, een andere Silicon Valley-reus, gaat al een stap verder. Het bedrijf besliste vorig week al om de Amerikaanse deelstaat Indiana te boycotten.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud