Advertentie
Advertentie

Beige Book merkt bescheiden tot matige groei in VS

Fed-voorzitter Ben Bernanke - Foto AFP ©AFP

De Amerikaanse economie is de voorbije weken aan een ‘bescheiden tot gematigd tempo’ blijven groeien. De aanzet daartoe kwam van tal van sectoren, onder meer van de bouw en de maakindustrie. Dat schrijft de Federal Reserve woensdag in zijn Beige Book.

‘Residentieel vastgoed en de bouwactiviteit groeiden tegen een gematigd tot sterk tempo in alle rapporterende districten’, luidt het in het rapport. ‘De maakindustrie ging in de meeste districten vooruit sinds het voorgaande rapport.’

Het vorige Beige Book, dat op 5 juni werd gepubliceerd, gebruikte dezelfde terminologie – ‘bescheiden tot gematigd tempo’ – om de groei in 11 van de 12 districten te omschrijven. Het 12de district, Dallas, rapporteerde toen een ‘sterke’ economische groei.

Advertentie

In het Beige Book verzamelt de Fed anecdotische informatie van zijn 12 regionale banken over de toestand van de economie in hun district. De Federal Reserve gebruikt het rapport als bron van informatie voor zijn volgende rentebesluit.

Op de volgende vergadering zal het niet zozeer over de rente gaan – die nog geruime tijd ultralaag zal blijven – maar wel over de vraag of het (al) opportuun is het aankoopprogramma van obligatie en hypotheken af te bouwen en zo ja, vanaf wanneer en hoe sterk. Fed-voorzitter Ben Bernanke zei woensdag in het Congres dat het tempo waartegen het stimulusprogramma van 85 miljard dollar per maand wordt afgebouwd, zal afhangen van de evolutie van de Amerikaanse economie en de stijging van de inflatie richting 2 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.