‘Bernie mittens’-merchandise in geen tijd uitverkocht

Met zijn gebreide wanten en dikke winterjas tekende Bernie Sanders voor een van de drukst becommentarieerde beelden tijdens de Biden-inauguratie. ©AFP

Het hebbeding begin 2021 voor het goede doel: truien met het iconische beeld van een warm ingeduffelde senator Bernie Sanders tijdens de inauguratie.

Het was een van de meest becommentarieerde beelden tijdens de inauguratie van Amerikaans president Joe Biden. Dat van een onderuitgezakte en met dikke, bruin-wit gebreide wanten ingeduffelde Bernie Sanders, die alles moederziel alleen gade sloeg vanop een klapstoeltje.

Sanders stal mee de show en het plaatje ging in geen tijd de wereld rond. Het bleef hilarische memes regenen van Sanders in dezelfde pose op tal van andere locaties, van in een schilderij van Edward Hopper tot op de troon van ‘Game of Thrones’. Of naadloos de link leggend met de beursgekte rond GameStop.

Meals on wheels

De linkse Amerikaanse senator en gewezen presidentskandidaat ging er zelf ook mee aan de slag, maakte hij bekend. Hij liet truien, T-shirts en andere producten maken met zijn beeltenis. Die ‘Bernie-merchandise’ was in geen tijd uitverkocht. In vijf dagen tijd haalde Sanders 1,8 miljoen dollar op.

De opbrengst gaat naar een liefdadigheidsorganisatie in Sanders' thuisstaat Vermont. Sanders koos voor Meals on wheels, dat maaltijden bezorgt aan kansarme senioren. ‘Jane (Sanders echtgenote, red) en ik zijn onder de indruk van de creativiteit van zoveel mensen. We vinden het geweldig Vermonters in nood te kunnen helpen’, meldt Sanders in een communiqué.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud