Biden: 'We moeten wortels van racisme uitroeien'

©REUTERS

'We hebben nu de kans om de gedemoniseerde en onderdrukte mensen een eerlijk aandeel te geven van de Amerikaanse droom', zegt de Democratische presidentskandidaat Joe Biden.

Biden zei zaterdagavond op Twitter dat hij de wortels van het geïnstitutionaliseerde racisme in Amerika wil uitroeien. Dat deed hij naar aanleiding van de feestdag 'Independence Day', de dag waarop de VS zijn onafhankelijkheid viert.

Volgens Biden heeft Amerika zich niet gehouden aan de grondbeginselen die in de Onafhankelijkheidsverklaring van het land staan: 'Alle mensen zijn gelijk geschapen'. 'Die zin heeft aan ons geweten geknaagd door meer dan 200 jaar systematisch racisme. Ook het meest recente', stelt Biden. Met dat laatste refereert de presidentskandidaat naar de zwarte Amerikaan George Floyd die om het leven kwam door excessief politiegeweld.

We hebben nu de kans om de gemarginaliseerde, gedemoniseerde, geïsoleerde en onderdrukte mensen een eerlijk aandeel te geven van de Amerikaanse droom
Joe Biden
Amerikaans presidentskandidaat

De uitspraken van Biden kwamen na de speech van de Amerikaanse president Donald Trump bij Mount Rushmore. Daar zei Trump dat Amerika over vuur ligt door extreemlinks fascisme.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud