Boek Hillary Clinton in aanloop naar 2016

©Photo News

Op 10 juni komt in de Verenigde Staten het boek "Hard Choices" van voormalige minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, Hillary Clinton, in de winkelrekken. Het boek geldt als een volgende stap naar haar mogelijke kandidatuur voor de presidentsverkiezingen in 2016.

Uitgever Simon & Schuster maakte de publicatie van het boek zaterdag bekend. In de memoires blikt Clinton terug op de crises en uitdagingen van haar vier jaar durende mandaat als minster van Buitenlandse Zaken tussen 2008 en 2012 onder de eerste presidentstermijn van Barack Obama.

Clinton denkt eraan in 2016 een gooi naar het presidentschap te doen. In 2008 had ze zich al kandidaat gesteld bij de voorverkiezingen van de Democratische Partij. Maar daarbij moest ze het afleggen tegen de latere president Barack Obama. Hij haalde haar wel aan boord als minister van Buitenlandse Zaken.

Het boek beschrijft hoe Obama en Clinton beslissingen namen over hoe 'gebroken allianties te herstellen, twee oorlogen te beëindigen en een globale financiële crisis aan te pakken', aldus de uitgever. 'We moeten allemaal moeilijke keuzes maken in ons land', citeert de uitgever nog uit het boek van Clinton. 'Onze beslissingen en hoe we er mee omgaan, vormen ons als mensen'.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud