Bosbrand in Californië grotendeels onder controle

Foto Reuters ©REUTERS

Ruim twee weken na het begin van de enorme bosbrand in de omgeving van het Californische Yosemite nationaal park is de situatie duidelijk verbeterd. De vlammenzee is voor 80 procent ingedijkt en kan door de gunstige weersomstandigheden mogelijk over twee weken volledig geblust zijn.

Dat deelde de dienst voor bosbeheer woensdag mee. De tijdelijk meer dan 5.000 brandweerlieden worden in ploegen teruggetrokken. In het park zelf is de rook in hoge mate verdwenen.

Met een oppervlakte van 960,5 vierkante kilometer verwoest bos gaat het volgens de autoriteiten om de op drie na grootste bosbrand in de geschiedenis van Californië. Tegen dat het uitgestrekte vuur helemaal bedwongen is, kan hij nog uitgroeien tot de op twee na grootste.

Meer dan een kwart van de schade is te betreuren in het Yosemite Park, dat jaarlijks door miljoenen mensen wordt bezocht. Het ging om de grootste brand in het park sinds de vaststellingen in 1930. Het toerisme ondervond er nauwelijks nadeel van, omdat de vlammen slechts aan de rand van het park woedden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud