Advertentie

China waarschuwt Trump over 'één-Chinabeleid'

©REUTERS

"Over het één-Chinabeleid is geen discussie mogelijk", zo klinkt de waarschuwing van China aan de toekomstige Amerikaanse president Donald Trump, na diens recente uitspraken over Taiwan.

"Het één-Chinabeleid is het politieke fundament van de Chinees-Amerikaanse betrekkingen, en is niet bediscussieerbaar", zei de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdagavond.

In een verklaring zei het ministerie dat er maar één China is, en dat Taiwan daar een onvervreemdbaar deel van is. De Verenigde Staten moeten "de verbintenissen van de vorige Amerikaanse regeringen nakomen", zo klonk het.

"De regering van de Volksrepubliek China is de enige legitieme regering die China vertegenwoordigt. Dat feit wordt erkend door de internationale gemeenschap en niemand kan dat veranderen", aldus China.

Het Amerikaanse één-Chinabeleid is al van kracht sinds 1979, maar Trump zei vrijdag aan The Wall Street Journal dat hij dat beleid niet zou verderzetten als hij geen verbeteringen zag in de Chinese handelspraktijken. In december verbrak de toekomstige president het protocol al eens door te telefoneren met de Taiwanese president Tsai Ing-wen. MLI/NAJ/

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud