CIA maakt gesmaakt debuut op Twitter

©REUTERS

'We kunnen bevestigen noch ontkennen dat dit onze eerste tweet is'. Met een goedgemikt grapje maakte de Amerikaanse inlichtingendienst CIA vrijdag een geslaagd debuut op sociale media.

Zelfs inlichtingendiensten kunnen sociale media niet langer negeren. De Amerikaanse CIA kondigde vrijdag op zijn blog aan te debuteren te maken op zowel Twitter als Facebook. En ongewoon voor de recente geschiedenis van de organisatie, oogste ze met haar welgemikte eerste tweet (zie onder) lof: 'We kunnen bevestigen noch ontkennen dat dit onze eerste tweet is', luidde het met droge humor.

Helemaal afwezig was CIA niet van sociale media. De inlichtingendienst beschikte al over een blog en prijkt al langer op de fotodienst Flickr en het videokanaal Youtube.

Overigens moest de CIA wél eerst de CIA-handle @cia terugkrijgen. Maar dat bleek geen probleem: 'De CIA diende een impersonatieklacht in bij Twitter en zij verzekerden de @cia-account voor ons. Dat is routine voor overheidsinstellingen', zegt een woordvoerder aan The Washington Post. 

We can neither confirm nor deny that this is our first tweet.— CIA (@CIA) 6 juni 2014

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud