Advertentie

Comey gaat getuigen voor Senaat

Ontslagen FBI-baas James Comey ©AFP

Ex-FBI baas James Comey is bereid te getuigen voor de Senaatscommissie.

Voormalig hoofd van de FBI James Comey heeft vrijdag (lokale tijd) gezegd dat hij op 29 mei zal getuigen bij de openbare verhoren van de Senaatscommissie die onderzoek doet naar vermeende Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van vorig jaar.

Comey werd tien dagen geleden ontslagen door president Donald Trump. De president zou Comey onder druk hebben gezet om het onderzoek naar de Russische bemoeienis te staken maar Trump ontkent dat.

Het ontslag van Comey zorgde voor een politieke storm. Comey leidde het onderzoek naar vermoedelijke inmenging van Rusland bij de voorbije Amerikaanse verkiezingen en de mogelijke betrokkenheid van het campagneteam van Trump. De Democratische partij ziet het ontslag van Comey als een poging om het FBI-onderzoek in de doofpot te stoppen.

De Senaat is niet het enige instituut dat onderzoek doet over dit onderwerp. Voormalig FBI-directeur Robert Mueller is door het Ministerie van Justitie aangesteld als speciale aanklager die een strafrechtelijk onderzoek gaat doen naar de mogelijke inmenging van Rusland in de presidentsverkiezingen.

Trump verklaarde deze week dat zijn team niet met Rusland had 'overlegd'. Hij noemt het onderzoek een 'heksenjacht'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud