Coronabesmettingen pieken in VS

De Amerikaanse president Donald Trump. ©Photo News

Door de snelle versoepelingen in de Verenigde Staten heeft het aantal nieuwe besmettingen een piek bereikt.

Vrijdag meldden lokale overheden meer dan 45.000 nieuwe besmettingen, meldden verschillende media. De officiële cijfers komen met vertaging. Maar als die cijfers bevestigd worden is er sprake van een nieuwe piek. De vorige piek dateert van 6 april. Toen ging het om zowat 43.000 nieuwe gevallen op een dag tijd. Het ging toen wel om een maandag, wat betekent dat ook gevallen tijdens het hele weekend in het cijfer kunnen zitten.

Vooral in zuidelijke staten als Florida, Texas en Californië is het aantal nieuwe besmettingen de voorbije dagen fors gestegen. Volgens cijfers van universiteit Johns Hopkins zijn er intussen in totaal bijna 2,5 miljoen besmettingen met het nieuwe coronavirus. Meer dan 125.000 mensen stierven in de VS aan COVID-19.

Plaag

De nieuwe corona-opstoot zet de Amerikaanse president Donals Trump niet aan om in te grijpen. Volgens de Republikein is de 'plaag' aan het 'wegdeemsteren'. De toename van het aantal besmettingen wordt alleen verklaard omdat veel meer getest wordt. En vooral: 'De sterftegraad is enorm gezakt.' Afgelopen weekend suggereerde Trump zelfs minder tests te laten uitvoeren, zodat het aantal besmettingen ook zou afnemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud