Advertentie

Coronapiek in VS in aanloop naar verkiezingen

Een muurschildering van dokter Anthony Fauci door artiest SacSix in New York City. Fauci en president Donald Trump liggen op ramkoers over het coronabeleid. ©AFP

Op amper anderhalve week van de presidentsverkiezingen is de Verenigde Staten zijn er opnieuw een recordaantal besmettingen. In het Witte Huis testte de stafchef van vicepresident Mike Pence positief.

Sinds het begin van de pandemie, beleven de Verenigde Staten hun zwaarste uitbraak tot nu toe. Zaterdag kwamen er 88.973 besmettingen bij, opnieuw een record. De dag eerder kwamen er ook al 79.963 bij, volgens de cijfers van de Johns Hopkins Universiteit.

De nieuwe piek dreigt voor een golf van ziekenhuisopnames te zorgen vlak voor de stembusgang van 3 november. Eén van de meest getroffen regio's is de Midwest, waar een aantal van de belangrijkste strijdstaten bij de verkiezingen liggen.

Dwars door de VS

Van de prestigieuze Trump National Golf Club in Los Angeles tot de grauwe industriestad Scranton in Pennsylvania, de bakermat van Joe Biden.

Het aantal overlijdens blijft in het land redelijk stabiel sinds het begin van de herfst, met dagelijks tussen de 700 en 800 sterfgevallen. Zaterdag zijn er wel 906 overlijdens vastgesteld. Er zijn ondertussen al meer dan 224.751 Amerikanen overleden aan COVID-19.

Witte Huis

Ook in het Witte Huis duikt corona opnieuw op. De stafchef van vicepresident Mike Pence testte positief. Pence zelf testte wel negatief is niet van plan campagnemeetings af te zeggen.

Eerder testten president Donald Trump en verschillende medewerkers van het Witte Huis al positief op het virus. Trump herstelde van COVID-19 nadat hij behandeld was met een experimenteel medicijn.

Door de epidemie gaat een ongezien aantal mensen vervroegd stemmen, omdat ze schrik hebben besmet te worden. Trump bracht gisteren zelf ook al zijn stem uit.

Wie wordt de volgende president van de Verenigde Staten? Volg het hier in onze analyse.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud