Democraat O'Rourke staakt strijd om presidentschap VS

De Democraat Beto O'Rourke staakt zijn strijd om het Amerikaanse presidentschap. ©REUTERS

De charismatische Texaan slaagde er de voorbije maanden niet in voldoende steun te verwerven om als winnaar uit de Democratische voorverkiezingen te komen.

Beto O'Rourke staakt zijn strijd om de presidentskandidaat namens de Democraten te worden bij de Amerikaanse verkiezingen volgend jaar. Hij begon met veel hoop aan zijn campagne, maar heeft niet voldoende steun kunnen krijgen om echt een kanshebber te worden.

'Ik zal mijn land niet dienen als presidentskandidaat. Het is in het belang van iedereen die bij deze campagne betrokken is dat ik dat nu erken. Het is ook in het belang van de Democratische partij nu we ons rond een kandidaat proberen te verenigen. En het is ook in het belang van het land', schreef de charismatische Texaan vrijdagavond op Twitter.

Warren en Biden

Het voormalige lid van het Huis van Afgevaardigden won in 2018 bijna de Senaatszetel van Texas. De zuidelijke staat is van oudsher een Republikeins bolwerk. Met de energie die die verrassing teweegbracht, begon hij in maart dit jaar aan zijn presidentscampagne.

Het is in het belang van iedereen die bij deze campagne betrokken is dat ik dat nu erken. Het is ook in het belang van de Democratische partij nu we ons rond een kandidaat proberen te verenigen. En het is ook in het belang van het land.
Beto O'Rourke
Democraat uit Texas

O'Rourke kon de afgelopen maanden evenwel niet opboksen tegen Elizabeth Warren en Joe Biden, die in de peilingen steevast naar voren komen als de belangrijkste kandidaten om het namens Democraten op te nemen tegen Republikeins president Donald Trump.

Na het afhaken van O'Rourke zijn nog altijd 17 politici in de race om het tijdens de voorverkiezingen in het voorjaar van 2020 tot de Democratische presidentskandidaat te schoppen. De Amerikanen kiezen de nieuwe bewoner van het Witte Huis in november volgend jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud