Disney World heropent, ondanks nieuwe corona-records

©AFP

Disney heropent zaterdag zijn belangrijkste pretpark in Florida. De zuidelijke staat rapporteerde vrijdag nog de tweede sterkste stijging van aantal dagelijkse besmettingen ooit. Ook in de hele VS sneuvelde alweer het dagrecord.

'De magie keert terug op 11 juli'. Met die slogan lokt Disneyzaterdag liefhebbers naar Disney World, het belangrijkste pretpark van het entertainmentbedrijf in Orlando, Florida. Het pretpark zal dan in totaal 118 dagen gesloten zijn voor het publiek. De groep sloot al zijn pretparken midden maart.

De heropening is niet aan volle kracht: Disney heropent de delen van het park in fases (zaterdag een deel, maandag nog een ander deel) en beperkt de capaciteit. Het park trekt op normale, drukke zomerdagen 200.000 gasten, zo getuigen oud-Disney-toplui aan de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Hoeveel er nu binnenkunnen, is niet duidelijk.

11.433
Besmettingen
Florida telde donderdag 11.433 nieuwe besmettingen

Wie van Disney World wil genieten, moet vooraf online reserveren, verplicht een mondmasker dragen, twee meter afstand houden en ter plaatse zijn temperatuur laten controleren. De medische baas van Disney is ervan overtuigd dat die maatregelen volstaan om gasten veilig het park te laten beleven.

Toch zorgt de heropening ondanks die maatregelen voor onrust. De staat Florida meldde vrijdag dat er donderdag 11.433 nieuwe besmettingen geteld waren, de tweede grootste stijging sinds het begin van de crisis. In al zeker 45 ziekenhuizen in Florida zou de maximale draagkracht van de intensieve zorg bereikt zijn, meldde USA Today.

In de Verenigde Staten blijft het aantal nieuwe besmettingen per dag records breken. Vrijdag telde persagentschap Reuters al zeker meer dan 62.500 nieuwe besmettingen. Daarmee lag het vorige record van donderdag (62.304) aan diggelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud