Advertentie

Economie VS laat winterdip achter zich

Fed-voorzitster Janet Yellen. ©REUTERS

De groei van de Amerikaanse economie trok de afgelopen weken verder aan. Daarmee is de schade die werd veroorzaakt door bar winterweer definitief ingelopen, zo stelde de Federal Reserve in het woensdag verschenen zogeheten Beige Book, een rapport over de stand van de economie, dat 8 keer per jaar verschijnt.

De Federal Reserve is een stelsel van 12 regionale centrale banken, die zonder uitzondering groei constateerden over de afgelopen periode. Terwijl 7 banken spraken van een matige groei, rapporteerden er 5 een bescheiden expansie. Kenners spraken dan ook van een 'relatief optimistisch rapport'.

Het Beige Book wordt door de Fed gebruikt bij de beleidsvergaderingen, waarvan de volgende over twee weken op de rol staat. De Fed concludeerde in de jongste editie dat de consumentenbestedingen in de meeste regio's zijn toegenomen en dat de autoverkopen een 'robuuste' toename lieten zien.

Ook verbeterde de kans op werk in het hele land, terwijl sommige banken een tekort aan geschoold personeel signaleerden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud