'Europa bereid heffingen Amerikaanse wagens te schrappen'

©Photo News

Europa is bereid de invoerheffingen op Amerikaanse wagens te schrappen om zo het handelsgeschil op te lossen, zegt de Duitse minister van Economie Peter Altmaier.

De Europese Unie is bereid de invoerheffingen op Amerikaanse auto's te schrappen, in een poging het aanslepende handelsgeschil met Washington op te lossen. Dat heeft de Duitse minister van Economie, Peter Altmaier, verklaard in de Duitse krant Welt am Sonntag. 'Daarmee zouden we ook de beschuldiging uit de wereld helpen dat Amerikaanse autoheffingen lager liggen dan Europese', aldus de CDU-minister.

Oneerlijk

Hiermee helpen we de beschuldiging uit de wereld dat Amerikaanse autoheffingen lager liggen dan Europese.
Peter Altmaier
Duits minister van Economie

Amerikaans president Donald Trump heeft al meer dan eens uitgehaald naar de in zijn ogen oneerlijke handelsrelaties met de Europese Unie. Tot nu toe hanteren de Verenigde Staten een invoertaks van 2,5 procent op Europese auto's. De EU legt 10 procent op. Daar staat tegenover dat de Amerikaanse invoerheffing op de populaire pick-ups 25 procent bedraagt.

Na een gesprek met de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer halfweg juli verklaarde Altmaier dat een oplossing voor het geschil tegen het einde van het jaar tot de mogelijkheden behoort.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud