Advertentie

Ex-adviseur van Trump wil getuigen over Rusland

Trumps ex-veiligheidsadviseur Mike Flynn wil in ruil voor immuniteit getuigen over de vermoedelijke banden van de Trump-campagne met Rusland. ©REUTERS

Mike Flynn wil spreken over de vermoedelijke banden tussen de Trump-campagne en Rusland. In ruil voor immuniteit.

Flynn 'heeft een verhaal te vertellen, en hij wil dat heel graag vertellen, als hij beschermd wordt tegen een oneerlijke vervolging', zegt zijn advocaat Robert Kelner.

Flynn nam vorige maand ontslag nadat hij misleidende informatie had gegeven over zijn mogelijk illegale telefoongesprekken met Russische functionarissen nog voor Trumps administratie aan het werk ging. Hij heeft volgens The Wall Street Journal zijn getuigenis aangeboden aan de FBI en de inlichtingencommissie van de Senaat.

De inlichtingencommissie hield donderdag nog een open hoorzitting over de mogelijke Russische inmenging tijdens de verkiezingen. De Republikeinse senator Marco Rubio verklaarde daar dat hij het slachtoffer werd van verschillende cyberaanvallen die vanuit Rusland zouden worden uitgevoerd. Dat bevestigt berichten van de inlichtingencommissie dat zowel de Democraten als de Republikeinen tijdens de verkiezingen werden aangevallen door Rusland, al zou Moskou vooral de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton hebben willen raken.

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag de beweringen over de Russische inmenging nog 'fictief, denkbeeldig, provocatief en leugenachtig' genoemd, aldus nieuwszender CNN.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud