Ex-journaliste beschuldigt Donald Trump van verkrachting

Een archieffoto van E. Jean Carroll uit 2015. ©AFP

Een bekende ex-columniste van het damestijdschrift ‘Elle’ zegt dat ze in 1995 of 1996 verkracht werd door Donald Trump, de huidige president van de Verenigde Staten.

De vandaag 75-jarige E. Jean Carroll beschrijft de gebeurtenissen in een vrijdag gepubliceerd interview in het magazine ‘New York’.

Trump, die toen actief was als vastgoedontwikkelaar en die ze zelf kende, zou haar meegelokt hebben in een warenhuis onder het voorwendsel dat hij hulp nodig had bij de zoektocht naar een cadeau voor een vrouw. In de winkel zou hij haar gevraagd hebben om lingerie te proberen en met haar meegegaan zijn naar de kleedkamers, waar hij haar zou verkracht hebben.

Carroll zegt dat ze indertijd geen klacht heeft ingediend uit angst voor represailles, maar dat ze het verhaal wel verteld heeft aan twee andere vrouwelijke journalisten. Die hebben allebei aan 'New York' dezelfde versie van het verhaal bevestigd.

Navraag door het persagentschap Bloomberg bij Carroll zelf en bij het Witte Huis leverde vrijdagavond nog geen reacties op.

Carroll is de laatste in een lange rij vrouwen die Trump van seksueel misbruik en overspel hebben beschuldigd. De president heeft de beschuldigingen altijd ontkend.

De nieuwe aanval op Trump komt er in de week dat hij de campagne voor zijn herverkiezing officieel heeft afgetrapt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud