Ex-senator VS sterft in vliegtuigcrash

Sean O'Keefe - Foto AFP

Ted Stevens, een oud-senator voor de Amerikaanse staat Alaska, heeft het leven verloren bij de crash van een vliegtuigje in zijn thuisstaat. Nog vier andere inzittenden overleefden het ongeluk niet. Sean O'Keefe, de voormalige baas van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en vandaag CEO van EADS Noord-Amerika, bracht het er levend vanaf.

De crash gebeurde zo'n 200 kilometer ten zuid-westen van Anchorage, de grootste stad van Alaska. Het een-motorige vliegtuigje, een DeHavilland DHC-3T, had acht mensen aan boord.

Ted Stevens was met zeven ambtstermijnen de langst dienende republikeinse senator tot hij in 2008 moest aftreden na beschuldigingen van corruptie. De zaak werd echter geseponeerd na procedurefouten. Hij was tevens piloot tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens zijn politieke carrière was Stevens steeds voorstander van ruime budgetten voor het Amerikaans leger.

Sean O'Keefe leidde de NASA tussen 2001 en 2005 en staat sindsdien aan het hoofd van de Amerikaanse tak van de Europese defensie- en ruimtevaartgroep EADS.

Beide heren waren gaan vissen in een afgelegen gebied in Alaska.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud