Fed-voorzitter waarschuwt voor al te veel vaccineuforie

Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. ©REUTERS

Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, waarschuwt dat een vertragend economisch herstel en een stijgend aantal coronabesmettingen de VS voor enkele uitdagende maanden stellen.

Terwijl de beurzen doorknallen, probeerde Fed-voorzitter Jerome Powell het enthousiasme over de aanstormende vaccins ietwat af te koelen.

'De toename van nieuwe Covid-19-gevallen, zowel hier als in het buitenland, is zorgwekkend en zou een uitdaging kunnen zijn voor de komende maanden', zei Powell maandagavond in opmerkingen ter voorbereiding van een hoorzitting in het Congres op dinsdagochtend. 'Recent nieuws over vaccins is erg positief voor de middellange termijn. Voorlopig blijven er aanzienlijke uitdagingen en onzekerheden bestaan, waaronder de timing, productie en distributie, en de werkzaamheid tussen verschillende groepen. Het blijft moeilijk om de timing en omvang van de economische implicaties in te schatten', aldus de Fed-voorzitter.

Powells opmerkingen zijn zijn meest gedetailleerde tot nu toe over hoe de mogelijke komst van een vaccin de vooruitzichten van de Fed en het economische herstelpad kan beïnvloeden. is. Dat zou op zijn beurt de mening kunnen vormen over hoeveel meer overheidssteun er nodig kan zijn om gezinnen en bedrijven te helpen de kloof tussen de huidige recessie en de economie na de pandemie te overbruggen.

Vaccinaties zouden in de VS nog voor Kerstmis kunnen beginnen, zei de Amerikaanse minister van Volksgezondheid Alex Azar maandag. De Amerikaanse ontwikkelaar Moderna legde maandag zijn kandidaat-vaccin ter goedkeuring voor aan de autoriteiten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud